In data de 27 iulie este sarbatatoarea sfantului Pantelimon și ziua orasului nostru.
Sfantul care ne ocroteste localitatea mai este cunoscut de catre credinciosii crestini ca fiind ”doctorul fara de arginti”.

Localitatea noastră s-a format în secolul al XVII-lea și a purtat numele de, „Fântâna Babei Ana”. Odată devenită sat, acesta s-a redenumit în Obilești și Florești. Domnitorul Grigore al II-lea Ghica a construit în aproprierea satului o mănăstire cu spital, pentru îngrijirea bolnavilor, această clădire existând și în ziua de astăzi pe insula Lacului Pantelimon. După ce mânăstirea a căpătat din Grecia moaștele cu brațul drept al Sfantului Pantelimon. De la mânăstire, satul a preluat numele de Pantelimon.
Sfântul Pantelimon.
Sfantul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti sfinti ai Bisericii, este pomenit in data de 27 iulie și numit „doctor fara de arginti”, pentru ca nu cerea de la nimeni sa-i plateasca pentru binefacerile facute. Sfantul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor si crestin urmator lui Hristos.

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.