STIMAȚI CETĂȚENI,

      PRIMARIA ORAS PANTELIMON aduce la cunostinta publica faptul ca nivelul taxelor si impozitelor locale este stabilit prin H.C.L. NR. 249/12.12.2018. Taxele și impozitele locale datorate nu sunt modificate, valoarea acestora fiind, în 2019, aceeași ca și anul trecut.

I. Informații utile

I. Impozit pe clădire, impozit pe teren, impozit pe mijloace de transport, taxa parcare reședință și taxa salubrizare
I.1. Termenele de plată sunt 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv, pentru impozitele pe clădiri, pe teren, pe mijloace de transport, taxa de parcare de reședință și taxa de salubrizare, 15 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului.
Important: Dacă plătiți anticipat impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloace de transport, datorate pentru întreg anul, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de 10%, persoane fizice. În cazul persoanelor juridice se acordă o bonificație de 5%. I.2. Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloace de transport în sumă de până la 50 lei inclusiv, se plătesc integral până la 31 martie.

II.Taxa pe clădiri și pe teren
II.1. Taxa pe clădire și taxa pe teren se plătesc lunar, de către concesionar, locatar, titularul dreptului de administrare sau de folosință, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, în cazul contractelor care se referă la perioade mai mari de o lună. II.2. Taxa pe clădire și taxa pe teren se plătesc lunar, de către persoana juridică de drept public care transmite dreptul de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, în cazul contractelor care se referă la perioade mai mici de o lună. Important: Deoarece, de regulă , suma este mică, pentru a scăpa de orice grijă pentru plata lunară, puteți achita taxa pe clădiri și pe teren pentru tot anul până la data de 25 a lunii ianuarie.

III.Taxele pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate
III.1. Taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate se plăteşte lunar, până la data de 10 a lunii următoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestări de servicii de reclamă şi publicitate.
III.2. Taxa pentru afişajul în scop de reclamă şi publicitate se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

IV.Impozitul pe spectacole
IV.1. Impozitul pe spectacole se plăteşte lunar până la data de 10 a lunii următoare celei în care a avut loc spectacolul.

 

II.     Primăria Orașul Pantelimon, prin Direcția Economică, demareaza o campanie de promovare a platilor on-line, cu cardul bancar, prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local, direct pe internet.
Pentru a activa contul pe www.ghiseul.ro este necesar sa intrati in posesia datelor de acces (user si parola) pe care le puteti obtine on-line accesand platforma.www.ghiseul.ro/solicitare date acces.
Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi:
▪Confort, rapiditate si independenta geografica si temporala;
▪Siguranta asigurata de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet;
▪Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea;
▪Nu se percepe comision.
Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat in comun de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei si Asociatia de Plati Electronice din Romania, care ofera posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligatiile de plata existente si/sau de a plati online cu cardul, partial sau total, taxele si impozitele locale, precum si amenzile existente. Dovada platii se primeste pe e-mail in doar cateva minute de la plata efectiva.

Dupa introducerea datelor personale (CNP, nume, prenume, telefon) si a celor ale cardului, contul va fi creat iar user-ul si parola, trimise pe adresa de mail indicata de utilizator, in vreme ce pana acum trebuiau ridicate personal de la institutia unde se plateau taxele, impozitele locale sau amenzile.

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.