Direcția de Asistență Socială (DAS) Pantelimon anunță că, începând cu data de 1 octombrie, primește dosarele necesare acordării ajutorului pentru acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor cu încălzirea locuinţei, în iarna 2018 – 2019.

În baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, DAS Pantelimon ajută familiile şi persoanele singure ale căror venituri nete lunare sunt mai mici de 615 lei/membru de familie, conform tabelului de mai jos. Ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Pentru familiile și persoanele singure care primesc ajutor social și care utilizează combustibili solizi sau petrolieri, ajutorul lunar este de 58 lei.

De la începutul acestei luni, dosarele pot fi depuse la sediul DAS Pantelimon, din Bd. Biruinței, nr. 48-50, Pantelimon, jud. Ilfov. Solicitarea se face obligatoriu de către proprietarul locuinței, succesorul de drept al acestuia sau titularul contractului de închiriere/comodat/concesiune. În situaţia în care consumatorii îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului la acest ajutor se face începând cu luna depunerii cererii (pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective) şi începând cu luna următoare (pentru cei care au depus documentele după data prevăzută mai sus).

Mai jos aveți lista actelor necesare pentru dosarele de ajutor:

  • cerere și declarație pe proprie răspundere
  • I./B.I. pentru membrii familiei peste 14 ani
  • certificate de naştere pentru copiii sub 14 ani
  • certificat de căsătorie/deces, hotărâre judecătorească de divorţ, etc.
  • act proprietate/contract închiriere/comodat
  • ultima factură de la furnizorul de gaze naturale/energie electrică
  • adeverinţă de venit (inclusiv bonurile de masă), cupon pensie/şomaj/alocaţie/indemnizație sau activități independente
  • dosar cu şină

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.