Prezentare CSO Pantelimon

Ne mândrim cu copiii orașului nostru, încercăm să venim în întâmpinarea dorințelor lor și să le oferim mediul cel mai bun în care să se dezvolte, să învețe și să își utilizeze în mod sănătos și constructiv timpul liber, astfel a fost înființat Clubul Sportiv Orășenesc Pantelimon.

De la înființarea clubului în anul 2010, la inițiativa primarului Marian Ivan și a Consiliului Local,  a avut ca scop sprijinirea sportului în localitatea Pantelimon, clubul fiind finanțat exclusiv din buget local.

Clubul are ca obiectiv dezvoltarea armonioasă, fizică şi mentală, a copiilor şi tinerilor din localitate şi o consolidarea autodisciplinei personale şi de echipă şi a spiritului de fair-play. În cadrul CSO Pantelimon activează peste 200 de sportivi legitimaţi, care se bucură de condiţii foarte bune de pregătire, asigurate de conducerea primăriei.

În cadrul clubului există 8 secții de sport: fotbal, rugby, karate, handbal fete, șah, dans, lupte greco-romane, tenis de masă.

Exista un personal format: antrenori, medic sportiv, psiholog, etc . care se ocupă de buna funcționare a clubului sportiv.

În cadrul secției de rugby sunt înscriși copii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

Copiii au 3 antrenamente pe săptămână, iar uneori în zilele de sâmbătă și duminică participă la competiții. Primăria îi susține cu echipamentul necesar, deplasările și cantonamentele. Majoritatea cantonamentelor au loc la Piatra Arsa, la Complexul National Sportiv sau la Gura Diham.  Primăria sprijină activitatea sportivă, iar părinții nu platesc nicio cotizatie.

Clubul de Rugby Pantelimon este singurul club din Romania care a obținut în fiecare an campioni naționali la grupele de copii.

Conducerea Clubului Sportiv Orășenesc Pantelimon

Președinte: Stelian Dumitru

Director executiv: Mihai Lăutaru

Vicepreședinte: Costel Mihai

Antrenori secție rugby: Marius Lache – U18 și U14, Bogdan Bolboacă – U16 și Ștefan Dulgheru – U 10 și U 12

Psiholog – Florentina Ivan

Medic – Sorin Rădulescu