Din cauza condițiilor meteorologice care se anunță pentru zilele următoare: temperaturi foarte scăzute și vânt puternic,  Consiliul județean Ilfov a hotărât suspendarea cursurilor pentru zilele de luni și marți, în școlile și grădinițele din întreg județul. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu și unul galben de temperaturi foarte scăzute. Avertizarea vizează toată țara, zonele de nord-est, est, sud-est și centrale fiind afectate de codul portocaliu, iar restul de codul galben.Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.
Interval de valabilitate al codurilor este 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10.

La nivelul ISU București-Ilfov a avut loc întrunirea membrilor Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, pentru stabilirea măsurilor de asigurare a protecției populației din zonele amenințate. Totodată, în perioada 26 februarie, ora 10:00 – 27 februarie, ora 14:00, Municipiul București și județul Ilfov se află și sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu de intensificări ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută.

În această perioadă, peste 500 de pompieri sunt pregătiți să intervină zilnic în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de producerea unor fenomene meteorologice periculoase. Echipajele SMURD vor efectua patrularea, după finalizarea cazului și până la revenirea la bază, în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, pentru identificarea acestora și transportul la centrele de cazare temporară.
Odată cu apariția primelor efecte de vreme rea, vor fi activate grupele operative la nivelul unității și, la nevoie, vor fi suplimentate efectivele de intervenție cu personalul aflat în turele libere.

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10.
Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua.
Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig. (Sursa: ANM)

ISU București-Ilfov recomandă:
-urmăriți avertizările remise de autorități;
-evitați expunerea la frig;
-consumați ceaiuri calde.

 

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.