Direcția Poliția Locală Pantelimon alături de Comisariatul Județean Ilfov din cadrul Gărzii Naționale de Mediu demarează o amplă acțiune de control pentru  societățile comerciale și persoanele fizice care execută construcții, în vederea verificării modului în care sunt depozitate deșeurile rezultate în urma activității de construcție, pe raza orașului nostru.

Se vor face verificări în modul în care se respectă legislația în vigoare, legea 211/2011, OUG 195/2005 și HCL 123/2016 și se va urmări trasabilitatea deșeurilor. Societățile comerciale și persoanele fizice care au obținut autorizația de construcție , au obligația să utilizeze pubele speciale de depozitare a deșeurilor, oferite de firma de salubritate cu care au încheiat contract. Acțiunile demarate de polițiștii noștri și de comisarii Gărzii Naționale de Mediu, vor controla existența pubelelor și folosirea corespunzătoare a acestora de către toate persoanele fizice și societățile comerciale vizate, în așa fel încât deșeurile să ajungă acolo unde trebuie,  și nu în zonele periferice al orașului, poluând mediul înconjurător.

În vederea îmbunătăţirii sistemului de gestionare a deşeurilor din construcţii şi demolări este necesară creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor din construcţii, de către titularul activităţii de construcţii (persoană fizică sau juridică, având calitatea de proprietar, investitor, administrator, după caz, care desfăşoară activităţi de construcţii), operatorii de de salubritate şi administraţia publică locală.

Se recomandă ca aceste deşeuri să fie refolosite, prin reutilizare directă sau indirectă tot ca materiale de construcţie, sau valorificate prin reciclare/valorificare energetică. Deşeurile nereciclabile sau cele periculoase pot fi valorificate energetic sau eliminate prin depozitare (depozite de deşeuri nepericuloase sau de deşeuri periculoase, după caz) sau, în cazul anumitor deşeuri, prin incinerare.

 

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.