GRĂDINIȚA NR. 1 PANTELIMON

Grădinița nr.1 din orașul Pantelimon este cea mai mare si bine dotată grădiniță din județul Ilfov, aceasta fiind inaugurată în anul 2012. Grădinița are 5 nivele și un lift care să faciliteze accesul. În primul an de funcționare al noului corp de grădiniță au fost organizate 11 grupe, în anul scolar 2015 fiind înregistrate 17 grupe cu 510 copii care sunt înscriși în total. Fiecare sală este dotată cu ecrane LED, sistem de aer condiționat, toate comisiile importante de lucru din grădiniță au la dispoziție imprimante și laptopuri pentru desfășurarea în condiții optime a actului educativ.

Grădinița este dotata cu bucătărie proprie unde zilnic se prepară hrană proaspătă copiilor și spălătorie profesională. Cabinetul medical din cadrul grădiniței are în permanență pe durata cursurilor, prezente 3 asistente medicale.

În 2015 grădinița a avut două inspectii ARACIP și RODIS, ambele inspecții obținând calificativul maxim.

Cadrele didactice sunt calificate în procent de 80%, iar restul sunt în ani terminali la facultați de profil. Cadrele didactice au participat și participă la cursuri de formare și perfecționare continuă: anul trecut au finalizat cursul „modelarea caracterului prin educație” desfășurat în grădiniță cu Casa Corpului Didactic Ilfov, în acest an scolar am început cursul de formator și permanent avem înscrieri pentru: examen de definitivat grad 2, grad 1, precum și la programele de masterat.

Primăria s-a implicat și pentru asigurarea transportului gratuit pentru copii și parinți, atât dimineața cât și la finalul programului și decontul pentru transport al cadrelor didactice care nu locuiesc în localitate.

Pentru siguranța micilor cetățeni s-au efectuat periodic lucrări de igienizare și reparații, s-au montat sisteme de avertizare și alarmare la incendiu și sistem de supraveghere video.

În cadrul grădiniței există o sală multifuncțională de 100 mp ce servește pentru activități sportive, festivități, cursuri de dans, teatru, film, serbări, ședințe.

Primăria s-a implicat în două proiecte sociale: „Sunt Tot Copiii Noștri” și „Sprijinul Performanței pentru care asigură: hrana, rechizite, caiete speciale și plata opționalelor desfășurate pentru 60 de copii.

Primul proiect a venit în sprijinul oamenilor cu probleme financiare care nu își permiteau plata normei de hrană sau al unui pachet cu alimente pentru copii. Cel de-al doilea proiect, „Sprijinul Performantei”, sprijină elevii, proveniți dintr-un mediu social nevaforabil, care au rezultate remarcabile la învatatură, prin achiziționarea caietelor speciale și al altor rechizite necesare pentru continuarea activității în condițiile cele mai bune.

Programele extraşcolare

Primăria a sprijinit două proiecte auxiliare didactice, Învățăm și Aplicăm, Bune Practici Dezvoltăm și Ne Jucăm, Învățăm, Noi Cuvinte Dezlegăm .

S-au pus bazele unui alt proiect, Un Plus de Vitamine, Ca Să Cresti Copile Bine! prin care se oferă celor 510 copii din grădiniță un suc natural de fructe și legume preparat în bucătăria grădiniței. Ne-am dorit să oferim acestor copii un suc natural ca să-i ajutăm în perioada creșterii, să le oferim posibilitatea unui regim alimentar sănătos.

La inițiativa domnului primar, Marian Ivan, a luat ființă și proiectul „Totul Pentru Educatie” care asigură copiilor de la grupele cu program normal o gustare la ora 10, de aceasta beneficiind 120 de copii. Domnul primar s-a implicat personal în acest proiect și a dorit ca acești copii să fie hrăniți corespunzător vârstei lor, cu mâncare sănătoasă. S-a înființat acest nou proiect pentru a nu face o discriminare între copiii care serveau masa în incinta grădiniței și cei care stăteau la cursuri la program normal și care nu își permiteau masa de prânz.

Consiliul local acordă sprijin în fiecare an pentru mărirea fondului de carte din cadrul grădiniței și a încercat să le facă bucurii copiilor, oferindu-le cadouri la serbările de Crăciun și 1 iunie.

Primăria a fost partener la organizarea de către grădiniță a festivalului „Music and Dance Fest, prima editie” care a avut un real succes, unde s-au înscris și au participat soliști și formații din București, alte județe și din Rep. Moldova, cu participanți cu vârste între 4-18 ani.

În anul 2013 primăria a sprijinit programul Dăruind vei Dobândi, unde părintii și copiii au colectat haine, rechizite, jucării, dulciuri pe care apoi le-au dăruit copiilor din familii nevoiașe din orașul Pantelimon.

În curtea Grădiniței nr.1 a fost amenajat un loc de joacă modern pentru copii.