Primăria orașului Pantelimon urmează toate procedurile necesare conform legii nr. 62/2018 privind combaterea plantei ambrozie. În acest sens s-a făcut în lunile anterioare o centralizare a terenurilor pe care se găsește această plantă și s-a transmis această situație către Direcția pentru Agricultură Județeană Ilfov.

Cetățenii care locuiesc în apropierea terenurilor pe care crește ambrozia pot depune o sesizare la registratura primăriei orașului Pantelimon sau la Poliția Locală Pantelimon, în care trebuie menționată adresa exactă unde se găsește terenul pe care se găsește această plantă.

În această lună, o comisie mixtă formată din reprezentați ai Prefecturii, Direcției Agricole Judetene Ilfov și Administrației Publice Locale, va face verificări în teren și va acorda sancțiuni conform legislației în vigoare. Amenzile pentru ignorarea măsurilor necesare de combatere a ambroziei sunt de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

În conformitate cu prevederile legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, cei care au luat măsurile necesare de distrugere a plantei, sunt obligați să informeze în scris autoritățile locale (primăria sau poliția locală).

Atenție !

Persoanele sancționate cu amenzi în primul an de control de către Comisia mixtă, respectiv în anul 2019, pot fi sancționate și în anii următori dacă nu aplică măsurile de combatere a buruienii ambrozia potrivit legii.

Image result for ambrozie

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.