În data de 6 noiembrie, la Școala Gimnazială nr. 1, la sala de sport din str Mioriței, a avut loc lansarea proiectelor pentru copii, sprijinite de Primăria Pantelimon și Consiliul Local, ” Lumea copiilor” – programul școală după școală, ”Viitorul sunt E.U.” – cluburi pentru copii și ”Arta de a fi părinte” – școala părinților. Listele cu copiii admiși în aceste proiecte sunt afișate la avizierul școlii, intrarea elevilor. Mulțumim tuturor cadrelor didactice care se implică în aceste proiecte cu tot sufletul pentru a ghida, învăța și sfătui copiii noștri în a alege drumul bun în viață!

Din fondurile bugetului local, proiectul Lumea copiilor prin programul Scoala Dupa Scoalaun program prin care copiii din grupul tinta format din elevi cu situatii slabe la invatatura, cu risc de abandon scolar, proveniti din familii monoparentale, ori cu situatii precare, in fiecare zi dupa terminarea cursurilor, timp de 3 ore raman la scoala si isi fac temele ajutati de cadre didactice si primesc si o masa calda. In felul acesta, copiii sunt incurajati sa ramana in scoala, sunt sprijiniti la lectii si beneficiaza si de masa de pranz.

Un alt proiect finantat in totalitate de consiliul local Pantelimon este Viitorul Sunt EU, un program pentru dezvoltarea abilitatilor copiilor prin formarea a cinci cluburi: club de arta mestesugareasca (traditii, impletituri, cusaturi traditionale), club de arta japoneza (origami, ikebana, quilling), club de sport (mini-handbal si mini-fotbal), club de teatru, club de pictura si serigrafie.

Un alt program extrem de necesar in orasul nostru , finantat din fondurile primariei, este programul Arta de a fi Parinte, ce reprezinta o scoala a parintilor. Este vorba despre un program educativ de sprijin pentru copiii aflati in risc de abandon scolar si parintii acestora. Grupul tinta este format din parinti si copii cu care se desfasoara activitati de consiliere pe problematica abandonului scolar, a insuccesului scolar in vederea remedierii acestor probleme. Parintii primesc la sfarsitul fiecarei luni un pachet cu alimente de baza.

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>