În cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii rutiere în orașul Pantelimon, se lucrează în această săptămână pe străzile: Zmeurei, Parului, Fragilor și Brândușei.

În baza prevederilor Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, cu modificările ulterioare, o etapă importantă în demararea lucrărilor o reprezintă procedura privind efectuarea controlului de stat în faze de execuţie determinante pentru rezistenţa mecanică şi stabilitatea contrucţiilor conform indicativ PCF 002 aprobată prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 1.370/2014.

Scopul procedurii este de a crea cadrul unitar, baza metodologică şi elementele necesare desfășurării în bune condiții a execuției lucrărilor de construcții.

Activitatea de control al statului în faze determinante ale execuției lucrărilor de construcții se exercită de către personalul cu atribuții de control din cadrul Inspectoratului de Stat in Construcţii.

Alături de inspectorii Inspectoratului de Stat in Construcţii, în teren participă personalul responsabil din cadrul Primăriei Oraşului Pantelimon (beneficiar), şeful de şantier împreună cu responsabilul tehnic cu execuţia din partea executantului, dirigintele de şantier şi proiectantul de specialitate, urmând a se încheia un proces-verbal  de control unde se vor menţiona toate constatările din teren cu privire la asigurarea condiţiilor corespunzătoare de continuare a execuţiei lucrărilor, respectarea detaliilor de execuţie prevăzute în planşe şi a reglementărilor tehnice în vigoare.

Primăria Oraşului Pantelimon veghează îndeaproape toate lucrările de investiţii efectuate de pe raza oraşului astfel încât să asiguram calitatea corespunzătoare la cele mai înalte standarde europene.

 

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.