Încă un an ajunge la final și, în ultima lună din 2017, orașul nostru se pregătește de Sărbătorile de iarnă care se apropie. În așteptarea Crăciunului și Anului Nou, străzile din Pantelimonau fost împodobite cum se cuvine, spre bucuria celor mici și a celor mari: pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a românilor, s-au aprins luminițele de sărbătoare în întregul oraș Pantelimon.

Tradiția luminițelor de Crăciun s-a lansat în secolul XVIII, încasele germanilor înstăriți, care împodobeau brazi cu lumânări – sursă scumpă de lumină la acea vreme. Odată cu introducerea energiei electrice, pe la 1880, brazii au început să fie decorați cu primele instalații electrice. Tradiția s-a impus în perioada următoare,în Marea Britanie,la curtea Reginei Victoria și, în SUA, la Casa Albă astfel decorată (cu un brad cu luminițe) de către președintele Grover Cleveland. Luminițele de Crăciun s-au extins la nivel stradal în 1900 și un pic, acestea decorând înainte de Sărbători clădirile orașului, casele private și pomii.

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>