Click to listen highlighted text!

În anul 2011, a fost înființată o nouă parohie în zona Tractorului, cuprinzând noua zonă de dezvoltare a orașului, cea de est. Comunitatea parohială de aici este formată din familii tinere, cu media de vârstă de 35 – 40 ani. Construcția Bisericii Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil a început în octombrie 2015, cu fonduri de la Consiliul Local și din donații.

Biserica Sf. Nicolae, cu sprijinul Primăriei orașului Pantelimon, a organizat evenimentul de aducere a moaștelor Sf. Calinic de la Mănăstirea Cernica și, împreună cu moaștele Sf. Pantelimon (care se află în Biserica Sf. Nicolae), a organizat o procesiune prin centrul Pantelimonului, de zilele orașului.

În ajutorul oamenilor nevoiași, Biserica Sf Nicolae, cu sprijinul Primăriei, susține proiectul „Masa bucuriei”, prin care, după fiecare slujbă religioasă, se dau pachete și se asigură o masă caldă oamenilor nevoiași.

Primăria acordă sprijin Bisericii în organizarea hramurilor celor două biserici (Sf. Nicolae, Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil) și sprijin în acordarea pachetelor cu alimente și cadouri pentru copii, de Crăciun.

Anul acesta, în zona Vișinilor se construiește o nouă biserică ortodoxă, având aprobate în acest moment toate proiectele necesare demarării construcției.

Click to listen highlighted text!