Click to listen highlighted text!

 În 2017, de Ziua Națională a României, Pantelimonul s-a înfrățit, într-un cadru oficial, cu localitatea Vasieni (Republica Moldova). Orașul nostru a fost unul dintre cele 22 de localităţi din judeţul Ilfov care s-au înfrăţit, de 1 Decembrie, cu tot atâtea locuri din raionul Ialoveni (Republica Moldova). Ceremonia a avut loc în prezența a numeroase personalități marcante ale județului nostru, la Palatul Mogoșoaia (care a aparținut familiilor de renume Brâncoveanu și Bibescu). Documentele de înfrățire au fost semnate lângă vechea sală de consiliu a palatului.

     Înfrățirea dintre cele două entități administrative (Ilfov și Ialoveni) a însemnat, în primă fază, implementarea unui proiect finanțat de Consiliul Județean Ilfov, prin care au fost furnizate echipamente și materiale didactice școlilor din Ialoveni. În plus, această relație de „prietenie” are drept scop promovarea cunoașterii reciproce și dezvoltarea cooperării între cele două părți, în cazul nostru, Pantelimon și Vasieni:

  • schimburi de experiență în domeniul dezvoltării locale și bunelor practici pentru o activitate eficientă a autorităților ad­ministrației publice locale
  • asigurarea comunicării, transparenței și schimbului de informații
  • organizarea de activități comune cu caracter educativ, social, cultural și sportiv
  • promovarea și susținerea relațiilor economice, agricole și a proiectelor de infrastructură
  • schimburi inter-insti­tuționale în domeniile lor de competență (social, dezvoltare economică, cultură, sport, învățământ, pro­tecția mediului înconjurător, transport și sănătate publică)

 

 

Click to listen highlighted text!