Click to listen highlighted text!

Ne mândrim cu toți copiii orașului nostru, încercăm să venim în întâmpinarea dorințelor lor și să le oferim mediul cel mai bun în care să se dezvolte, să învețe și să își utilizeze în mod sănătos și constructiv timpul liber, de aceea a fost înființat Clubul Sportiv Orășenesc Pantelimon.

De la înființarea sa, în anul 2010, la inițiativa primarului Marian Ivan și a Consiliului Local, clubul a avut drept scop sprijinirea sportului în localitatea Pantelimon, clubul fiind finanțat exclusiv din bugetul local.

Clubul are ca obiectiv dezvoltarea armonioasă, fizică și mentală, a copiilor și tinerilor din localitate, consolidarea autodisciplinei personale şi de echipă şi a spiritului de fair-play. În cadrul CSO Pantelimon activează peste 200 de sportivi legitimaţi, care se bucură de condiţii foarte bune de pregătire, asigurate de conducerea Primăriei.

În cadrul clubului există 8 secții de sport: fotbal, rugby, karate, handbal fete, șah, dans, lupte greco-romane și tenis de masă. Aici există un personal format din antrenori, medic sportiv, psiholog, etc., care se ocupă de buna funcționare a clubului sportiv.

În cadrul secției de rugby sunt înscriși copii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. Copiii au 3 antrenamente pe săptămână, iar uneori (în zilele de sâmbătă și duminică) participă la competiții. Primăria îi susține cu echipamentul necesar, deplasările și cantonamentele. Majoritatea cantonamentelor au loc la Piatra Arsă, la Complexul Național Sportiv sau la Gura Diham. Primăria sprijină activitatea sportivă, iar părinții nu plătesc nicio cotizație.

Clubul de Rugby Pantelimon este singurul club din România care a obținut în fiecare an campioni naționali la grupele de copii.

Conducerea Clubului Sportiv Orășenesc Pantelimon

Președinte: Stelian Dumitru

Director executiv: Mihai Lăutaru

Vicepreședinte: Costel Mihai

Antrenorii secției rugby: Marius Lache – U18 și U14, Bogdan Bolboacă – U16 și Ștefan Dulgheru – U 10 și U 12

Psiholog: Florentina Ivan

Medic: Sorin Rădulescu

Click to listen highlighted text!