Click to listen highlighted text!

Adresă: Str. Sfântul Gheorghe, nr. 20, Pantelimon, cod 077145

Cum ajungi aici: cu mașina, din București, de la capătul tramvaiului 14, pe DN3, spre orașul Pantelimon. În sensul giratoriul din centrul acestui oraș, virezi la dreapta după școală și continui pe Str. Sf. Gheorghe, până la capătul liniei de maxi-taxi 547. Aici, virezi la stânga și urmărești strada principală către dreapta, până în capătul străzii, chiar inainte de Ferma de lapte și Făbricuța de lactate. Cu transportul în comun, poți folosi linia de maxi-taxi 547, care circulă pe traseul Obor (Kaufland) – Piața Obor (str. Ziduri Moși) – Șos. Pantelimon – Cora Pantelimon – Ferma Pantelimon (Animalelor). Capătul liniei 547 este la 500 m de Ferma Animalelor, distanță care poate fi parcursă in 7 – 8 minute. Linia 547 circulă dus-întors pe ruta menționată, la un interval de aproximativ 15 minute.

Telefon: 0735.309.175, 0725.921.629

Program: LU-DU, 09:00 – 17:30

Ferma Animalelor este o afacere de familie și prima fermă-parc de animale domestice din România, gândită special pentru copii. A fost deschisă în 2009, lângă Ferma de lapte din orașul Pantelimon – care există din 1973, fiind una din fermele de elită ale României pentru vacile din rasa Holstein. Aici se află acum câteva sute de văcuțe, care produc zilnic peste 5.000 de litri de lapte; după ce v-ați distrat la fermă, la plecare, puteți lua acasă lapte proaspăt direct de la dozator și produse lactate proaspete de la Fabricuța de lactate, deschisă în 2015.

Întinsă pe un teren de peste 40.000 m2, Ferma Animalelor este un loc în care cei mici copii vor învăța multe despre animalele domestice, apropiindu-se în mod firesc de ele: pot vedea cum se mulge o văcuță, pot ajuta la țesălatul poneilor, îi pot călări (contra cost, doar copiii sub 30 kg) și pot hrăni vițelușii cu biberonul și alte animale cu morcovi, fân și iarbă. Toate se întâmplă în siguranță, sub supravegherea personalului fermei.

În plus, se pot mișca în aer liber, pot colora în voie aleile cu cretă, pot desena planșe și se pot juca în siguranță în locurile special amenajate. Aici există trambuline de 100 și 80 m2, singurele de această dimensiune din țară, și o tiroliană. La fața locului există și un restaurant (deschis în weekend și sărbători legale, între 10:00 – 16:30). Copiii își pot serba ziua la fermă, în foișoare sau în hambar, în funcție de anotimp, cu rezervare din timp.

Click to listen highlighted text!