Click to listen highlighted text!

 

Grădinița nr. 1 din orașul Pantelimon este cea mai mare și bine dotată grădiniță din județul Ilfov și a fost inaugurată în anul 2012. Clădirea are 5 nivele și un lift care să faciliteze accesul. În primul an de funcționare al noului corp de grădiniță au fost organizate 11 grupe, în anul școlar 2015 fiind înregistrate 17 grupe, cu 510 copii înscriși în total.

Fiecare sală este dotată cu ecrane LED, sistem de aer condiționat, toate comisiile importante de lucru au la dispoziție imprimante și laptopuri, pentru desfășurarea în condiții optime a actului educativ. Grădinița este dotată cu bucătărie proprie, unde zilnic se prepară hrană proaspătă pentru copii, și o spălătorie profesională. La cabinetul medical din cadrul grădiniței sunt în permanent prezente, pe durata cursurilor, 3 asistente medicale.

În 2015, Grădinița nr. 1 a avut două inspecții ARACIP și RODIS, ambele obținând calificativul maxim.

Cadrele didactice sunt calificate în procent de 80%, iar restul sunt în ani terminali, la facultăți de profil. Acestea au participat și participă la cursuri de formare și perfecționare continuă: anul trecut, au finalizat cursul „Modelarea caracterului prin educație” (desfășurat în grădiniță, alături de Casa Corpului Didactic Ilfov); în acest an școlar, am început cursul de formator; permanent avem înscrieri pentru examenul de definitivat (grad 1 și 2) și programele de masterat.

Primăria s-a implicat și în asigurarea transportului gratuit pentru copii și părinți (dimineața și la finalul programului) și decontul pentru transport al cadrelor didactice care nu locuiesc în localitate.

Pentru siguranța micilor cetățeni, s-au efectuat periodic lucrări de igienizare și reparații, s-au montat sisteme de avertizare și alarmare la incendiu, sistem de supraveghere video. În cadrul grădiniței, există o sală multifuncțională de 100 m2, care servește pentru activități sportive, festivități, cursuri de dans, teatru, film, serbări, ședințe.

Primăria s-a implicat în două proiecte sociale pentru 60 de copii, „Sunt tot copiii noștri” și „Sprijinul performanței”, pentru care asigură hrană, rechizite, caiete speciale și plata opționalelor desfășurate. Primul proiect a venit în sprijinul persoanelor cu probleme financiare, care nu își permiteau plata normei de hrană sau al unui pachet cu alimente pentru copii. Cel de-al doilea proiect sprijină elevii proveniți dintr-un mediu social nefavorabil, care au rezultate remarcabile la învățătură, prin achiziționarea caietelor speciale și a altor rechizite necesare pentru continuarea activității în cele mai bune condiții.

PROGRAME EXTRAȘCOLARE

Primăria a sprijinit două proiecte didactice auxiliare: „Învățăm și aplicăm, bune practici dezvoltăm” și „Ne jucăm, învățăm, noi cuvinte dezlegăm”.

În plus, au pus bazele unui alt proiect, „Un plus de vitamine, ca să crești copile bine!”, prin care se oferă celor 510 copii din grădiniță un suc natural de fructe și legume, preparat în bucătăria grădiniței. Ne-am dorit să oferim acestor copii un suc natural ca să-i ajutăm în perioada creșterii, să le oferim posibilitatea unui regim alimentar sănătos.

La inițiativa domnului primar Marian Ivan, a luat ființă și proiectul „Totul pentru educație”, care asigură copiilor de la grupele cu program normal o gustare la ora 10:00, de aceasta beneficiind 120 de copii. Domnul primar s-a implicat personal în acest proiect și a dorit ca acești copii să fie hrăniți corespunzător vârstei lor, cu mâncare sănătoasă. Proiectul s-a înființat pentru a nu face o discriminare între copiii care luau masa în incinta grădiniței și cei care stăteau la cursuri la program normal și nu își permiteau masa de prânz.

Consiliul Local acordă sprijin în fiecare an pentru mărirea fondului de carte din cadrul grădiniței și a încercat să le facă bucurii copiilor, oferindu-le cadouri la serbările de Crăciun și 1 Iunie.

Primăria a fost partener la organizarea de către grădiniță a festivalului „Music and Dance Fest”, prima ediție, care a avut un real succes, unde s-au înscris și au participat soliști și formații din București și alte județe și din Republica Moldova, cu participanți cu vârste între 4 – 18 ani.

În 2013, Primăria a sprijinit programul „Dăruind vei dobândi”, unde părinții și copiii au colectat haine, rechizite, jucării, dulciuri, pe care apoi le-au dăruit copiilor din familii nevoiașe, din orașul Pantelimon.

În curtea Grădiniței nr. 1 a fost amenajat un loc de joacă modern pentru copii.

 

Click to listen highlighted text!