Astăzi a avut loc în Pantelimon întrunirea ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) în contextul evitării răspândirii infecției cu COVID-19. În prezent, în orașul nostru există 42 de cazuri de autoizolare la domiciliu, însă fără să fie confirmată infecția cu COVID-19. Primăria orașului Pantelimon acordă tot sprijinul cetățenilor săi, iar situația nu trebuie să alarmeze locuitorii. Cazurile aflate în autoizolare sunt atent monitorizate.
Primăria orașului Pantelimon a luat măsuri de prevenție, iar școala, grădinița, primăria, precum și toate spațiile publice vor fi dezinfectate cu nebulizator pentru a evita răspândirea virușilor.
În situația în care vor fi cazuri de izolare la domiciliu, DSP Ilfov, prin Ministerul Sănătății, va susține din fondul de rezervă, alimentele și produsele necesare pentru a trece cu ușurință peste această perioadă.
Primăria orașului Pantelimon face tot ce stă în putință, respectând întocmai protocoalele pentru aceste situații, pentru ca cetățenii orașului nostru să fie în siguranță și să evităm răspândirea virusului. 

Vă reamintim că este extrem de important să respectăm cu toții câteva reguli stricte de igienă și de protecție, pentru a ne feri pe noi și pe toți cei dragi de infectarea cu noul virus:

🔴 Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere. Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare de copii.
🔴 Limitați cât mai mult orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
🔴 Spălați-vă cât mai des pe mâini!
🔴 Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți.
🔴Evitați deplasările în țările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19) și descurajați întoarcerea în țară a persoanelor din zonele de risc, respectiv din țările cu număr mare de cazuri cu noul coronavirus.
🔴Semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștință că ar fi putut intra în contact cu o persoană confirmată cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o țară afectată (zona roșie sau zona galbenă) și care nu se află în izolare.
🔴Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv NU se aflau pe lista zonelor aflate sub alertă. Detalii pot fi obținute accesând link-ul (http://www.cnscbt.ro/ ), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”, actualizată periodic.

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.