Primăria orașului Pantelimon a semnat un contract cu finanțare europeană pentru un proiect prin care se va extinde rețeaua de iluminat public pe 21 de străzi din localitate și se va moderniza iluminatul public din Parcul Livezilor.

Proiectul poartă denumirea de ”Extindere iluminat public pe un număr de 21 străzi și modernizare iluminat public Parc Livezilor în orașul Pantelimon, Județul Ilfov” și face parte din Programul operational Regional 2014-2020, Apelul de proiecte POR/301/3/1; POR/2018/3/3.1/C/1/BI.

Extinderea sistemului de iluminat public se va face în conformitate cu directivele Uniunii Europene și urmând strategia energetică a Orașului Pantelimon pentru perioada 2018-2020, prin care se vor împlini următoarele obiective:

 • montarea unor corpuri de iluminat cu LED cu eficiență energetică ridicată cu durată mare de viață (100000h) în vederea asigurării confortului corespunzător pe 21 străzi, ce fac parte din proiect;
 • înlocuirea unor corpuri de iluminat cu un consum ridicat de energie cu sisteme de iluminat fotovoltaice cu LED cu eficiență energetică ridicată cu durată mare de viață (100000h) care utilizează surse regenerabile de energie în Parc Livezilor ;
 • instalarea unui sistem de telegestiune implementat la nivelul întregului obiectiv.

Procedurile de licitație sunt în lucru și se preconizează ca în luna martie să se poată atribui contractul de execuție a lucrărilor pentru demararea proiectului, conform procedurilor legale. Valoarea totală a proiectului este de: 8.525.320,88 lei (TVA inclus).

La finalizarea lucrărilor, sistemul de iluminat public va fi extins/modernizat cu 16360 ml, vor exista 458 de puncte luminoase controlate prin telegestiune, 458 de stâlpi montați și 458 de corpuri de iluminat moderne și vor fi montați 49 de stâlpi de iluminat echipați cu sistem fotovoltaic.

Străzile care fac parte din acest proiect sunt:

 1. Aleea Satu Mare
 2. Veveriței
 3. Batalionului
 4. Armatei
 5. Tineretului
 6. Grigore Ghica
 7. Mihai Viteazu
 8. Sf. Calinic
 9. Vama Veche
 10. Transilvaniei
 11. Egretei
 12. Mihail Sadoveanu
 13. Dimitrie Cantemir
 14. Sf. Pantelimon
 15. Mimozelor
 16. Gălbenelelor
 17. Rozelor
 18. Sos. Cernica
 19. Armoniei
 20. Lopătarului
 21. Struțului
 22. Parc Livezilor

 

 

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.