Click to listen highlighted text!

Prin HCL (Hotărârea Consiliului Local) din data de 27.11.2019, s-a aprobat anularea majorărilor de întârziere aferente obligațiunilor bugetare principale restante, scadente la 31.12.2018. Acest lucru înseamnă că persoanele datornice pot beneficia de anularea majorărilor, condiția fiind să-și plătească debitul principal.

Pentru a beneficia de anularea majorărilor trebuie completată și depusă cererea:

CERERE ANULARE ACCESORII
PROCEDURA ANULARE ACCESORII

Prin obligatii bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 se intelege:

a)obligatii bugetare pentru care s-a împlinit scadenta sau termenul de plata pana la 31 decembrie 2018 inclusiv;

b)diferentele de obligatii bugetare principale stabilite prin decizie de impunere comunicate până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, chiar daca pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plata prevazut la art. 156 alin. (1) din Codul de procedură fiscală;

c)alte obligatii de plata individualizate în titluri executorii emise potrivit legii si existente în evidenta organului fiscal în vederea recuperarii la data de 31 decembrie 2018 inclusiv.

Solicitarea anularii acesoriilor aferente obligatiilor bugetare restante se face dupa cum urmeaza:

(1)Debitorii care intenţionează să beneficieze de anularea obligaţiilor bugetare accesorii potrivit prezentului capitol pot notifica organul fiscal competent cu privire la intenţia lor, până cel mai târziu la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor prevăzută la art. 24 lit. d).

(2)In termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data depunerii notificării, organul fiscal competent eliberează din oficiu certificatul de atestare fiscală, pe care îl comunică debitorului.

(3) In situatia in care debitorii au notificat organul fiscal conform alin (1):

  1. a) toate accesoriile, care pot face obiectul anulării, se amână la plată în vederea anulării.
  2. b)procedura de executare silita nu începe sau se suspenda, dupa caz, pentru obligatiile accesorii amanate la plata potrivit lit. a);

c)obligatiile accesorii amanate la plata potrivit lit. a) nu se sting pana la data solutionarii cererii de anulare a accesoriilor sau pana la data de 15 decembrie 2019 inclusiv, in cazul in care debitorul nu depune cerere de anulare a accesoriilor.

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Click to listen highlighted text!