Ca urmare a apariției în spațiul public a unei filmări referitoare la situația străzilor Grădinarilor, Plantelor și Poet George Țârnea din orașul nostru, primăria Pantelimon face următoarele precizări:
▪️ Toate cele 3 străzi sunt incluse într-un studiu de fezabilitate ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014-2020”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructra Mare.
▪️ Lucrările de modernizare a străzilor pot începe abia după finalizarea introducerii rețelelor de utilități.
▪️ Având în vedere suprafețele aflate în domeniul public la această dată ale străzilor menționate anterior și normele de proiectare în vigoare, rezultă că profilul longitudinal al străzii va fi cu o singură bandă și circulație cu sens unic. Pentru a realiza un drum cu două sensuri este necesar ca lățimea străzii să fie de minimum 7 metri.
Pentru strada Grădinarilor, Primăria Pantelimon deține o lățime care variază între 2,89 și 5.25 m din lățimea necesară de 11 m a străzii, prevăzută în Planul Urbanistic Zonal. Conform legii în vigoare, nu se permite investirea banilor publici în modernizarea acestei străzi până când aceasta nu va aparține domeniului public în proporție de 100%.
Portiunile necesare întregirii lătimii străzii existente până la necesarul de 11 m, provin din suprafețe mari, având ca proprietari beneficiari privați sau succesori ai acestora, care până în prezent nu și-au manifestat nicio dorință de cedare a străzii.
Menționăm că primăria orașului Pantelimon oferă consultanță gratuită și suportă taxa notarială pentru toți cetățenii care locuiesc pe străzi private și doresc să le cedeze către UAT Pantelimon.
Cunoaștem starea străzilor menționate în reportaj și problemele acestora, de aceea am intervenit cu reparații pe porțiunile de drum pe care le deținem, încercând să venim în sprijinul cetățenilor, conform prevederilor legale în vigoare.

Nu exista comentarii.

Spune-ne parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.